sobota 4. marca 2017

Kuracia polievka

Pre 4 osoby: 900 ml vriacej vody, 2 rozdrvene bujonove kocky, cervena paprika, 125 g mrazenej sladkej kukurice, 125 g brokolice, 220 g vykostenych kuracich prs bez koze, 3 PL pazitky, 3 PL cerstveho estragonu, 2 PL stredne sucheho sherry, sol, mlete cierne korenie
Do velkeho hrnca nalejeme vodu. Vlozime bujonove kocky a slahame na silnom ohni, kym vyvar nezovrie. Pridame na pasiky nakrajanu papriku a sladku kukuricu. Znovu nechame zovriet, vlozime kusky kuraciny a hned zmiernime ohen. Prikryjeme a varime na slabom ohni 5 minut. Hrniec odkryjeme a polievku nechame zovriet. Nasypeme brokolicu pokrajanu na male kusky, ale nemiesame, nechame varit na hladine 4 minuty. Hrniec uz neprikryvame. Polievku odstavime z ohna. Vmiesame sherry, nasekanu pazitku a estragon, dochutime solou a mletym ciernym korenim. Podavame hned.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára