štvrtok 2. marca 2017

Francúzske zemiaky

1 kg zemiakov, 200 g údeniny, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 80 g cibule, 40 g masti, mleté čierne korenie, soľ
Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme domäkka. Po vychladnutí ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. Dve vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a pokrájame. Tretinu zemiakov poukladáme na dno vymastenej zapekacej misy, na ne dáme polovicu pokrájanej cibule spenenej na masti, navrstvíme polovicu vajec a pokrájanej údeniny. Posypeme korením a znovu kladieme ďalšiu vrstvu. Poslednú vrstvu budú tvoriť zemiaky. Nakoniec všetko zalejeme mliekom s osoleným rozšľahaným vajcom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára