utorok 21. marca 2017

Čokoládová torta

5 vajec, 150 g práškového cukru, 30 g kakaa, 150 g hrubej múky
Plnka. 100 g čokolády na varenie, 150 g masla, 150 g práškového cukru
Poleva: 100 g čokolády, 80 g masla
Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do horúca, potom odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Nakoniec pridáme múku rozmiešanú s kakaom. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnuté rozkrojíme na tri pláty, naplníme, položíme na seba a vrch polejeme polevou. Keď poleva stuhne, tortu ozdobíme zvyškom plnky pomocou vrecka s rúrkou.
Plnka: Zmäknutú čokoládu vymiešame s maslom a cukrom.
Poleva: Do roztopeného masla vložíme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára