sobota 25. marca 2017

Bravčové pečené koleno

bravcove koleno, sol, 2 struciky cesnaku, 2 cibule, 2 PL masti, 2 klinceky, rascu, vodu 
Dobre ocistene a umyte koleno dame do osolenej vody spolu s cesnakom a jednou ocistenou cibulou. Potom maso uvarime do polomakka. Ked je koleno uvarene, vyberieme ho z vody. Kozu kolena narezeme do mriezky, aby sa maso dobre prepieklo. Potom ho posypeme rascou, trochu osolime a ulozime do vymasteneho pekaca. Druhu cibulu pokrajame na kolieska a pridame ku kolenu. Koleno pokvapkame rozohriatou mastou, podlejeme horucou vodou a vlozime do vyhriatej rury. Najskor ho pecieme prikryte, neskor koleno odkryjeme aby koza bola chrumkava. Pocas pecenia podla potreby podlievame maso vodou a koleno potierame vypecenou stavou, do ktorej rozmiesame potlcene klinceky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára