štvrtok 16. februára 2017

Holúbky - plnená kapusta

1 kg hlávková kapusta, 400 g bravčové mäso, 200 g ryža, 50 g cibuľa, vajce, 50 g olej,  50 g paradakový pretlak, soľ, čierne ml. korenie, vegeta, červená paprika
Na časti tuku opražíme prebratú a dobre umytú ryžu, zalejeme vriacou vodou, osolím a dusíme. Vychladnutú ryžu pomiešame s pomletým bravčovým mäsom, pridáme vajce, paradajkový pretlak, soľ, ml.čierne korenie, na olej popraženú cibuľku spolu s červenou paprikou a plníme sparené kapustové listy. Závitky ukladáme do hrnca tesne vedľa seba. Môžeme urobiť aj 2 - 3 vrstvy nad sebou. Zalejeme vodou a varíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára