štvrtok 22. septembra 2016

Zemiaky v šupke so zeleninou

800 g zemiakov, soľ, 500 g špenátových listov, 300 g mladej cukety, strúčik cesnaku, cibuľa, korenie, 3 PL olivového oleja, viazanička bazalky, 20 zelených olív, 1 dl zeleninového vývaru, 3 PL citrónovej šťavy, 50 g píniových semienok
Zemiaky očistíme kefkou pod tečúcou vodou a uvaríme v šupke v osolenej vode. Na oleji do sklovita opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme zeleninu a za stáleho miešania 5 minút dusíme, kým špenát nezmäkne. Lístky bazalky rozmixujeme s olivami a vývarom a prilejeme k zelenine. Privedieme do varu, ochutíme citrónovou šťavou a korením a na panvici krátko opraženými píniovými semienkami. Zemiaky ošúpeme a podávame nakrájané s korenistou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára