štvrtok 22. septembra 2016

Sliepka na malinách

očistená, na kúsky nakrájaná sliepka, cibuľa, 2 dl calvadosu, nakrájaný petržlen a koriander, 1 dl mäsového vývaru, 1 dl smotany, 50 g čerstvých malín, panenský olivový olej, soľ, korenie
Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme k nej kúsky osolenej a okorenenej sliepky a rovnomerne ich prudko opražíme a nalejeme 1,5 dl calvadosu. Potom pridáme 1 dl vývaru a dusíme na slabom ohni35 minút. Tesne pred odstavením primiešame smotanu. Mäso vyberieme a do šťavy v hrnci vložíme umyté a osušené maliny. Povaríme, pridáme 2 lyžice calvadosu, lyžicu aromatickej zmesi a korenie. Kúsky mäsa opäť vložíme do hrnca, necháme ich nasiaknuť aromatickou príchuťou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára