nedeľa 18. septembra 2016

Rybia polievka trnavského rybara

rybia hlava, ikry, mlieče, 10 g cibule, 30 g masla, 50 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g zeleru, bobkový list, 2 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, voda, petržlenová vňať
Čistú hlavu a vnútornosti dáme variť s bobkovým listom. Cibuľu posekáme a zapeníme na masle, pridáme postrúhanú zeleninu a popražíme. Zalejeme vývarom a varíme. Mäso z hlavy oberieme a posekáme i s vnútornosťami a vsypeme do polievky. Polievku zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a povaríme. Osolíme okoreníme, okyslíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára