nedeľa 18. septembra 2016

Palacinky s mäsovou a karfiolovou plnkou

Palacinky: 1 ½ dl mlieka, 40 g hladkej múky, 40 g hrubej múky, soľ, 2 vajcia, 50 g masti na pečenie, 50 g masla na vymastenie pekáča, 1 ½ dl smotany, 2 žĺtky, 10 g strúhanky
Plnka: 200 g bravčového mäsa, 200 g teľacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 60 g šunky, vajce, petržlenová vňať, 40 g šampiňónov, 2 karfioly
Očistený karfiol pokrájame na štvrtiny, uvaríme v osolenej vode a potom necháme na site odkvapkať. Pripravíme slané palacinky, dáme na ne mäsovú plnku, štvrtinu uvareného rozdrobeného karfiolu, zabalíme a vložíme do pekáča vymasteného maslom. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtky a soľ, posypeme upraženou strúhankou a v mierne vyhriatej rúre pečieme pol hodiny. Upečené plnené palacinky vyberieme, poukladáme na misu a podávame.
Plnka: Uvarené bravčové a teľacie mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, pokrájanú šunku, udusené šampiňóny, vajce, posekanú petržlenovú vňať a dobre pomiešame.
Palacinky: Do studeného mlieka dáme múku, soľ, vajcia, dobre rozmiešame a pečieme na masti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára