štvrtok 22. septembra 2016

Jahodová roláda

Cesto: 4 vajcia, 2 PL vlažnej vody, 125 g cukru, balíček vanilkového cukru, 125 g polohrubej múky, lyžička prášku na pečenie
Plnka: 9 plátkov bielej želatiny, 600 g jahôd, 75 g cukru, 1,5 dl smotanového jogurtu, strúhaná kôra a šťava z citróna, 2 dl smotany na šľahanie

Vajcia vyšľaháme s vodou a za stáleho šľahanie pridávame cukor a vanilkový cukor, múku a prášok na pečenie. Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme maslom a rovnomerne naň rozložíme piškótové cesto. Upečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, pričom dbáme, aby okraj piškótového cesta priveľmi nevyschol. Rozprestretú utierku posypeme cukrom a vyklopíme na ňu piškótové cesto. Stiahneme papier a spolu s utierkou zavinieme. Dáme vychladnúť. Tretinu jahôd rozpučíme a zmiešame s cukrom, jogurtom, nastrúhanou citrónovou kôrou a citrónovou šťavou. Primiešame želatínu pripravenú podľa návodu a odložíme na chladné miesto, kým masa nezačne tuhnúť- Vyšľaháme šľahačku a pridáme ju k mase. Jahodový krém natrieme na rozvinuté cesto, poukladáme naň zvyšné nakrájané jahody, znovu zavinieme a uložíme do chladničky. Keď roládu dôkladne zabalíme do plastovej fólie, môžeme ju zmraziť. Skonzumujeme ju do 3 mesiacov. Roládu môžeme krájať a servírovať hneď po vybratí z mrazničky, prípadne ju necháme trochu rozmraziť v chladničke. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára