utorok 23. augusta 2016

Hlávkový šalát so syrom

2 hlávky šalátu., 60 g eidamského syra., 1 jablko., 1 lyžička horčice., šťava z 1 citróna., 1 lyžička slnečnicového oleja., 1 lyžica bieleho vína., tekuté neenergetické sladidlo., posekaná zelená petržlenová vňať alebo pokrájaná pažítka., soľ.,
Očistený, rozobratý a dôkladne umytý šalát pokrájame na prúžky, premiešame s rezancami syra a plátkami ošúpaného jablka zbaveného jadrovníka, zalejeme zálevom z vína, oleja, citrónovej šťavy, horčice, soli a sladidla. Ozdobíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

(2 porcie / 1 porcia 607 kJ – 145 kcal., B – 10,2 g., T – 7,2 g., S – 10,0 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára